google.com, pub-5885065769310317, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Moja Dieta Na Życie: Słoikówka w trzech smakach

czwartek, 3 października 2019

Słoikówka w trzech smakach

Dziś troszkę inaczej. Bardziej domowo i bardziej "babcinie". 

Kiełbasa w słoikach, czyli tzw. słoikówka, znana jest od dawna. To świetny sposób na przechowywanie mięsa, gotowego na kanapki. Ale, jak to u mnie bywa, nic nie może być takie oczywiste. Bo choć kiełbasa znana, to jej smaki - już niekoniecznie :)




Składniki:

1 kg wieprzowiny (łopatki, szynki lub schabu)
2 łyżki soli (lub peklosoli)
2 łyżeczki pieprzu ziołowego
½ łyżeczki mielonego liścia laurowego
3 zmielone ziarna ziela angielskiego
250 ml wody 
3 łyżki musztardy
3 łyżki chrzanu
2 jabłka

Smacznego!!!

MDNŻ



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz