google.com, pub-5885065769310317, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Moja Dieta Na Życie: Maczanka krakowska

poniedziałek, 12 sierpnia 2019

Maczanka krakowska

Oto polski (a ściślej mówiąc - krakowski) przodek znanych Wam hamburgerów. I choć jej przygotowanie wymaga sporo czasu, to smak wynagradza każdą spędzoną w kuchni sekundę...




Składniki:

500 g łopatki lub szynki wieprzowej
300 g pieczarek
2 cebule
4 ogórki kiszone
4 bułki
1 szklanka bulionu wołowego lub drobiowego
1 pęczek pietruszki
2-3 łyżki oleju
sól, pieprz

Marynata:
100 ml oleju
3 ząbki czosnku
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
1 łyżka kminku
papryka ostra
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz


Smacznego!!!

MDNŻ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz