google.com, pub-5885065769310317, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Moja Dieta Na Życie: Owsianka jabłkowa

sobota, 3 listopada 2018

Owsianka jabłkowa

Kiedyś owsianka kojarzyła mi się z wodnistą, bezsmakową papką podawaną w szpitalach. Pamiętam, że właśnie coś takiego dostałam, jako pierwszy posiłek kilka dni po operacji. Po pierwszej łyżce zrezygnowałam z jedzenia. Wolałam leżeć głodna, niż zjeść to "coś". Po latach postanowiłam zmierzyć się z moim kulinarnym wrogiem. Okazało się, że dobrze przyrządzona owsianka, nie jest zła ;) 




Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
3/4 szklanki soku jabłkowego
3/4 szklanki mleka 0,5%
szczypta: cynamonu, kardamonu i imbiru
1/2 jabłka
100 g jogurtu naturalnego 0%
1 łyżka otrębów pszennych

Smacznego!!!

MDNŻ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz