google.com, pub-5885065769310317, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Moja Dieta Na Życie: Ciecierzyca po bretońsku

piątek, 1 marca 2019

Ciecierzyca po bretońsku

Gdy pierwszy raz spróbowałam ciecierzycy, od razu się w niej zakochałam... Dlatego też jem ją dość często i to w przeróżnych postaciach. A to w zupie, a to na słodko w formir czekoladowego kremu, albo też jako słoną przekąskę... Dziś proponuję Wam odnowione stare i wszystkim znane danie... Po bretońsku :)




Składniki: 

2 słoiki ciecierzycy
1 cebula czerwona
4 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
2 ziarna pieprzu
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki kuminu mielonego
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka suszonej pietruszki
1 puszka pomidorów
1 szklanka soku pomidorowego
1 łyżka maggi
sól pieprz
olej do smażenia

Smacznego!!!

MDNŻ



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz