Składnik:
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
1 por (tylko biała
część)
1 ćwiartka z
kurczaka bez skóry
6 różyczek
kalafiora
200 g fasolki
szparagowej
oliwa
sól, pieprz
papryka słodka i
ostra
maggi
gałka muszkatołowa
Kurczaka zalej 6 szklankami zimnej
wody w wstaw na gaz. Gotuj 20 minut na małym ogniu, po czym dodaj fasolkę
szparagową pokrojoną na niewielki kawałki. Całość gotuj 10 minut.
Na oliwie podsmaż pokrojonego w krążki pora i dodaj do zupy.
Marchew, pietruszkę i selera pokrój w cienki paski i dodaj do wywaru. Teraz całość dopraw solą, pieprzem i paprykami (słodką i ostrą). Gotuj kolejne 10 minut.
Na koniec dodaj podzielonego na różyczki kalafiora i zostaw na gazie na kolejne 10 minut.
Kurczaka wyciągnij z zupy, podziel na drobne kawałki (paski), które z powrotem wrzuć do wywaru.
Pod koniec gotowania dopraw zupę solą, pieprzem, paprykami, maggi i gałką muszkatołową. Dodaj reż majeranek. Zupa, jak prawdziwe flaki, powinna być pikantna.
Smacznego!!!
Na oliwie podsmaż pokrojonego w krążki pora i dodaj do zupy.
Marchew, pietruszkę i selera pokrój w cienki paski i dodaj do wywaru. Teraz całość dopraw solą, pieprzem i paprykami (słodką i ostrą). Gotuj kolejne 10 minut.
Na koniec dodaj podzielonego na różyczki kalafiora i zostaw na gazie na kolejne 10 minut.
Kurczaka wyciągnij z zupy, podziel na drobne kawałki (paski), które z powrotem wrzuć do wywaru.
Pod koniec gotowania dopraw zupę solą, pieprzem, paprykami, maggi i gałką muszkatołową. Dodaj reż majeranek. Zupa, jak prawdziwe flaki, powinna być pikantna.
Smacznego!!!
MDNŻ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz