google.com, pub-5885065769310317, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Moja Dieta Na Życie: Jarzynowe flaki

wtorek, 3 lipca 2018

Jarzynowe flaki

Flaki w dość niespotykanej odsłonie, jednak niesamowicie smaczne...



Składnik:
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
1 por (tylko biała część)
1 ćwiartka z kurczaka bez skóry
6 różyczek kalafiora
200 g fasolki szparagowej
oliwa
sól, pieprz
papryka słodka i ostra
maggi
gałka muszkatołowa


Kurczaka zalej 6 szklankami zimnej wody w wstaw na gaz. Gotuj 20 minut na małym ogniu, po czym dodaj fasolkę szparagową pokrojoną na niewielki kawałki. Całość gotuj 10 minut.

Na oliwie podsmaż pokrojonego w krążki pora i dodaj do zupy.

Marchew, pietruszkę i selera pokrój w cienki paski i dodaj do wywaru. Teraz całość dopraw solą, pieprzem i paprykami (słodką i ostrą). Gotuj kolejne 10 minut.

Na koniec dodaj podzielonego na różyczki kalafiora i zostaw na gazie na kolejne 10 minut.

Kurczaka wyciągnij z zupy, podziel na drobne kawałki (paski), które z powrotem wrzuć do wywaru.

Pod koniec gotowania dopraw zupę solą, pieprzem, paprykami, maggi i gałką muszkatołową. Dodaj reż majeranek. Zupa, jak prawdziwe flaki, powinna być pikantna.


Smacznego!!!


MDNŻ





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz