google.com, pub-5885065769310317, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Moja Dieta Na Życie: Zupa kowbojska

środa, 20 lutego 2019

Zupa kowbojska

Tradycyjna zupa fasolowa kojarzy się zapewne większości z Was z ciężką potrawą pachnącą wędzonką. Jednak moja wersja jest inna - świeża dzięki cytrynie i kolendrze oraz aromatyczna - dzięki przyprawom :)




Składniki:
2 cebule
1 papryczka chilli
2 łyżeczki papryki wędzonej
1/4 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki kuminu
1/4 łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki tymianku
szczypta cynamonu
1 puszka pomidorów
2 puszki czerwonej fasoli
1 puszka białej fasoli (lub ciecierzycy)
1 l bulionu
2 łyżki maggi
2 łyżeczki soku z cytryny
sól
garść świeżej kolendry i natki


Smacznego!!!

MDNŻ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz