google.com, pub-5885065769310317, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Moja Dieta Na Życie: Śledzie gajowego

środa, 25 grudnia 2019

Śledzie gajowego

Wigilia już za nami, jednak Święta wciąż w pełni :) Obok sałatek i wędzonych lub pieczonych szynek, na naszych stołach powinien znaleźć się również śledź :) Ten, z suszonymi grzybami i przecierem pomidorowym, jest przepyszny, a swoim zapachem przywołuje wspomnienie jesiennego spaceru po lesie...




Składniki:

450 g płatów śledziowych a’la matias ( które najpierw wymocz w zimnej wodzie przez 4-5 godzin)
30 g suszonych grzybów
1 cebula
2 łyżki oleju
5 łyżek przecieru pomidorowego
1 łyżka octu
6 ziaren ziela angielskiego
3 liście laurowe
½ łyżeczki słodkiej papryki
sól, pieprz

Smacznego!!!

MDNŻ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz